Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Mmmedeni možički

Sestavine za 6 oseb

Možički

  • 360 g moke
  • 170 g medu
  • 120 g masla
  • 70 g rjavega sladkorja
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 2 žlički cimeta
  • 2 žlički mletega ingverja
  • 1 jajce

Glazura

  • 160 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 beljak

Sestavine za 6 oseb

Možički

Glazura

Priprava

Mmmedeni možički

Na katero sladico najprej pomisliš v veselem decembru? Na medenjake, seveda! Še boljši, kot običajni medenjaki, so meni medeni možički. To pa zato, ker se ti ne more zgoditi, da bi se spekli tako trdi, da bi si na njih kdo polomil zobe. 🙂

Testo za možičke narediš tako, da čisto vse sestavine zmešaš skupaj, potem pa mora testo 1 uro počivati v hladilniku. Po eni uri je testo pripravljeno, da ga razvaljaš in z modelčki za piškote iz njega izrežeš možičke. Možičke položiš na pekač, pokrit s peki papirjem, in pečeš 10 minut na 160°C. Ko so možički pečeni, se morajo najprej ohladiti, ti pa lahko med tem časom pripraviš glazuro. Sladkor v prahu, limonin sok in beljak dobro zmešaš, potem pa glazuro nadevaš v plastično vrečko, ki jo na koncu čisto malo odrežeš. Ohlajenim možičkom z glazuro narišeš oblekice in počakaš, da se glazura posuši. Tra ra! A vohaš, kako dišijo?

Oglej si tudi Tomažev recept 

1 žlica medu

Ali veš, da mora čebela obiskati več tisoč cvetov za samo eno žlico medu? Ni čudno, da obstaja rek »Priden kot čebela«.

 

 

 

 

Različne vrste medu

Različne vrste medu nastanejo, ker čebele nabirajo cvetni prah na različnih cvetovih. Različni medi imajo tudi zelo različne okuse. Cvetlični in akacijev med sta na primer zelo sladka, kostanjev pa je kar malo grenkast.

 

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box