Mešana solata s tortilija trakci in korenčkovim prelivom

Sestavine za 2 osebi

Sestavine za solato

  • 2 tortiliji
  • 2 pesti rukole
  • 1/2 avokada
  • 2 mladi čebulici
  • 2 žlici indijskih oreščkov z brusnicami
  • 1 kumara
  • 2 korenja
  • olje
  • sol
  • poper

Sestavine za preliv

  • 2 korenji
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 6 žlic vode
  • 3 žlice olja
  • 1/2 žličke medu (neobvezno)
  • 1/4 žličke svežega naribanega ali mletega ingverja neobvezno)

Sestavine za 2 osebi

Sestavine za solato

Sestavine za preliv

Priprava

Rukolo operi in osuši. Kumaro operi in nareži na majhne kockice. Čebulo nareži na kolobarje, eno korenje pa z lupilcem za zelenjavo nareži na trakove. Polovico avokada nareži na kockice. V mešalniku dobro zmiksaj dve olupljeni korenji, jabolčni kis, olje in vodo ter malo soli, mletega ingverja in med. Tortilijo nareži na ožje tracke in jih popeci na malo olja. Med peko jih malo posoli in popopraj. V veliki skledi zmešaj rukolo, rezinice korenja, kockice avokada, kolute mlade čebule in kockice kumare. Dodaj še popečene trakce tortilije in indijske oreščke z brusnicami. Vse prelij s korenčkovim prelivom in nežno premešaj, nato pa takoj postrezi.

NASVET
Kumari delno odstrani lupino tako, da vanjo z vilicami zareži po celotni površini, nato pa jo nareži na kocke.
Korenčkov preliv bo najboljši, če ga pripraviš v močnem mešalniku. Če ga nimaš, lahko solato začiniš le z oljem, kisom in soljo ter poprom.
Solata, že zmešana s prelivom, se ne obrži dolgo, zato je najboljše, da v primeru, da želiš solato pripraviti za vnaprej, sestavine in preliv hraniš ločeno in vse zmešaš skupaj tik pred postrežbo.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box