Vse objave avtorja

Mate Janković

Njegova strast do kuhanja je nalezljiva, svoje jedi pa bi opisal kot "funk" - razigrane, enostavne in hkrati kompleksne.

Mehiške kroglice iz mletega mesa s pikantno omako iz paradižnikov, koruze in fižola

Sestavine za 4 osebe

  • 800 g mletega mesa
  • 4 drobno sesekljane čebule
  • 1 žlička kumine
  • 4 stroki česna
  • 2 jajci
  • 3 rezine kruha
  • 2 žlički peteršilja
  • 2 žlički koriandra
  • 2 žlički drobnjaka
  • 4 paradižniki
  • 2 čilija
  • 200 ml rdečega vina
  • sol in poper
  • 200 g fižola iz pločevinke
  • 200 g koruze iz pločevinke
  • 100 ml oljčnega olja

Sestavine za 4 osebe

Priprava

V mleto meso umešamo jajci in na drobne kocke narezan kruh, ki smo ga prej namočili v vodi. Dodamo sol, poper, kumino, koriander, peteršilj, drobnjak, drobno sesekljan česen in en srednje oster čili. Maso dobro premešamo in iz nje oblikujemo kroglice po približno 60 gramov.

V ponvi segrejemo olje in ocvremo mesne kroglice, pri tem pazimo, da med obračanjem ne razpadejo. Kroglice odstranimo iz ponve in na isto olje stresemo čebulo, ki jo popečemo do zlato rumene barve. Dodamo drobno narezan paradižnik, kuhamo pribl. 15 minut in nato dodamo rdeče vino, čili, sol, poper ter nazadnje še mesne kroglice. Vse skupaj kuhamo približno 30 minut, na koncu dodamo koruzo in fižol, po okusu potresemo s sesekljanim peteršiljem ali koriandrom in postrežemo s sveže opečenim kruhom.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box