Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Mango z lepljivim rižem

Sestavine za 4 osebe

  • 1 tajski mango
  • 1 šalčko riža (1 dcl)
  • 1 dcl kokosovega mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • Ščepec soli
  • vodo

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Mango je eden najslajših sadežev, kar jih poznam. Na Tajskem iz njega pripravljajo preprosto, a odlično sladico: mango z lepljivim rižem. Jo želiš poizkusiti?

Riž čez noč namočiš v vodi, da se omehča. Vodo nato odliješ, riž pa daš v kovinsko cedilo. V lonec, na katerega boš nato postavil cedilo z rižem, naliješ vodo, da pokrije približno 20 cm dna. Vodo zavreš, na lonec pa postaviš cedilo z rižem (pazi, da se cedilo ne dotika vode!). Riž pokriješ s pokrovko in ga na pari kuhaš približno 40 min. Nato v posebnem loncu zavreš kokosovo mleko, v katerega dodaš sladkor in sol. Dobro mešaj, da se sladkor ne zažge! Ko se sladkor stopi, kokosovemu mleku dodaš kuhan riž, dobro premešaš in pustiš stati 30 min. Riž nato postrežeš na krožnik skupaj s sveže narezanim mangom. Tako, moja najljubša sladica je pripravljena! Ti je všeč? 😉

Oglej si tudi Tomažev recept


Mnogo vrst mangov

Ali veš, da poznamo preko 400 vrst magov? Mangi pa so lahko tudi različnih barv: rumen, zelen, oranžen in rdeč.

 

 

Najrazličnejše jedi iz manga

Čeprav je mango sladek, lahko iz njega pripraviš tako sladke kot slane jedi. Uporablja se za pripravo sokov, smutijev, sladoleda, pa tudi chutney-ja (sladko – kisle azijske omake) ali čilijeve omake.

Oceni ta recept

Sorodni recepti

Info box