Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Mandljevo čokoladna torta s figami

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za pekač premera 19-20 cm:

  • 170 g temne čokolade 60%
  • 150 g masla
  • 4 jajca
  • 110 g sladkorja
  • 100 g mletih mandljev

Za nadev in okras:

  • 1 x sladka smetana
  • sveže fige (3 ali več)

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za pekač premera 19-20 cm:

Za nadev in okras:

Priprava

Pekač namastimo in obložimo s peki papirjem (dno in strani), pečico ogrejemo na 175 C.

Čokolado in maslo stopimo nad paro. Odstavimo na stran, da se malo ohladi.

Rumenjake in beljake ločimo. Polovico sladkorja dodamo rumenjakom in dobro zmešamo. Ostalo polovico dodamo beljakom in stepemo trd sneg.

V zmes rumenjakov dodamo stopljeno čokoladno maso in mandlje. Premešamo in dodamo sneg. Le tega dodamo v vsaj dveh “rundah” (ne vsega naenkrat) in narahlo premešamo. Vlijemo v pekač in pečemo pribl. 35-40 minut (pri 25 minutah prekrijemo vrh s folijo). Pečeno ohladimo. Ko se tortica hladi “pade dol”. Po vrhu  nadevamo s sladko stepeno smetano in na koščke narezanimi figami.

Tortica s figami

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box