Sestavine za 4 osebe

SESTAVINE

  • 150 g malin,
  • 3 žlice dateljnovega sirupa,
  • 3 žlice skute,
  • 3 žličke kokosovega olja,
  • 60 g mletih orehov,
  • 80 g brezglutenske moke,
  • 2 žlički pecilnega praška,
  • 2 žlici mletega maka in
  • 40 g kokosove moke.

PRELIV

  • 125 g bele čokolade,
  • 2 žlički kokosovega olja in
  • mleti mak.

Sestavine za 4 osebe

SESTAVINE

PRELIV

Priprava

[Sladki petek z Gudafudo] Mmm … Danes je na meniju odliiično makovo pecivo, primerno tudi za tiste, ki uživajo življenje brez glutena. 🌾 Označi jih v komentarju, da poustvarijo recept, paziti morajo le, da je sladice dovolj tudi zate! 😍👇

👩‍🍳 Priprava:
Maline z vilicami pretlači in jih stresi v posodo. Dodaj ostale mokre sestavine (agavin sirup, skuto, kokosovo olje) in vse skupaj z električnim mešalnikom dobro premešaj. V drugi posodi zmešaj suhe sestavine, jih dodaj k mokrim in vse skupaj še enkrat dobro premešaj.
Modelčke za peko namasti s sprejem za namastitev pekačev in vanje nadevaj nastalo maso. Peci 12 minut na 180˙C. Belo čokolado in kokosovo olje nad vodno soparo mešaj toliko časa, da se čokolada raztopi. Prelij jo čez biskvitke in izdatno potresi z mletim makom.

Recept in 📸: Gudafuda.

#SladkiPetek #GudaFuda

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box