Limonin kolač z ginom

Sestavine za 4 osebe

  • 100 ml gina
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 700 ml olja za cvrtje
  • 100 g ribeza (lahko tudi maline ali borovnice)
  • limetina lupinica

Biskvit

  • 120 g masla
  • 3 jajca
  • 180 g sladkorja
  • 150 g moke
  • 70 g mandljeve moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 160 ml mleka
  • limonina in limetina lupinica ter sok ene limone

Sestavine za 4 osebe

Biskvit

Priprava

  1. Za biskvit penasto umešajte maslo in sladkor ter postopoma dodajajte jajca.
  2. Umešani masi dodajte suhe sestavine, moko s pecilnim praškom, mandljevo moko in lupinico limone ter limete. Na koncu prilijte še mleko in limonov sok.
  3. Dobro umešajte in vlijte v namaščen pekač.
  4. Specite v ogreti pečici pri 180 stopinjah Celzija do zlato rjave barve.
  5. Pečen kolač preložite na rešetko in pustite, da se popolnoma ohladi. Hladnega narežite na približno štiri krat štiri centimetre velike kocke.
  6. V kozici segrejte olje. Tik pred cvrtjem si v plitek krožnik nalijte gin in vsako kocko na hitro pomočite vanj.
  7. Namočeno kocko ocvrite v vročem olju. Dovolj bo le nekaj minut, da kocka dobi hrustljavo zunanjo skorjico.
  8. Ocvrte jih preložite na papirnato brisačo, da se odcedi odvečno olje.
  9. Za piko na i si pripravite še ginov led. V 200 gramov sladkorja v prahu postopoma prilivajte gin in z metlico hitro mešajte, da dobite lepo gostljat led. V ta led namočite zgornji del ocvrte kocke in dekorirajte z ribezom ali drugim sadjem.
  10. Za to sladico lahko uporabite tudi kakšen drug biskvit, lahko tudi kupljenega v trgovini, poleg gina ga lahko še odišavite z limonovim sokom in lupinico.

Recepti, fotografije in stiliranje: Saša Drobnič Škrjanec
Revija Preprosto – prazniki 2018

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box