Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Lahmacun (turška pica) z listnatim testom in šobska solata drugače

Sestavine za 4 osebe

Testo

  • 275 g listnatega testa
  • 200 g ementalca

Nadev za lahmacun

  • 300 g mletega mešanega mesa
  • 1 šopek peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 zrel mesnat paradižnik
  • 1 podolgovat zelen čili
  • 0, 5 dl jušne osnove
  • sol
  • sveže mlet poper
  • žlička mletega čilija (oz. po okusu)
  • 2 žlici oljčnega olja (za premaz)

Šopska solata

  • 2 zrela paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 kumara
  • 250 g mladega belega sira v slanici (lahki, mladi beli, manj mastni)
  • 100 g Dalmatinske pancete
  • 2 žlici oljčnega olja
  • solni cvet

  • Po želji še:
  • 1 žlica balzamičnega kisa,
  • sveže mlet poper,
  • žlica črnih oliv brez koščic

Sestavine za 4 osebe

Testo

Nadev za lahmacun

Šopska solata

Priprava

Priprava

Čebulo olupimo, prepolovimo, očistimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo, odstranimo kalček in stremo. Peteršilj oplaknemo pod tekočo
vodo, osušimo in sesekljamo. Paradižnik in čili olupimo, odstranimo semena in narežemo na koščke.
V večjo skledo damo mleto meso, strt česen, sesekljana čebulo in peteršilj, paradižnik in čili. Po okusu začinimo s poprom, soljo in z mletim čilijem. Prilijemo 2 žlici jušne osnove ter vse skupaj z rokami dobro pregnetemo, da dobimo gladko, homogeno zmes.
Pečico segrejemo na 200° C. Listnato testo odvijemo in razrežemo na štiri dele ter premažemo z olivnim oljem, nato pa po njem razporedimo nadev. Robove zavihamo navzgor. Lahmacun pečemo v predhodno ogreti pečici 10 do 12 minut. Ko se testo ob robu rjavo obarva, je pripravljen.
Ementalec narežemo na tanke rezine in z njimi obložimo pravkar pečeno pico.

Šopska solata drugače

Čebulo olupimo, prepolovimo, očistimo in narežemo na kolobarje ali grobo sesekljamo. Papriki operemo, prepolovimo, odstranimo semena in narežemo na kocke. Paradižnika prepolovimo, odstranimo semena in narežemo na kocke. Kumaro operemo, po potrebi odstranimo semena in narežemo na kocke. Dalmatinsko panceto narežemo na trakove.

Vso zelenjavo stresemo v posodo za solato, začinimo s poprom in solnim cvetom ter prelijemo z oljem in s kisom. Premešamo. Potresemo s kockami sira, črnimi olivami in trakovi pancete. Do serviranja shranimo v hladilniku.

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box