Vse objave avtorja

Sit Fit

Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan

Kvinojin krožnik s pečeno čičeriko in paradižnikovim prelivom

Sestavine za 2 osebi

  • 150 g kvinoje
  • 1 pločevinka čičerike
  • 450 g sušenih paradižnikov, vloženih v olje
  • 1 strok česna
  • 1,5 limone
  • 1 dcl (olivnega) olja
  • 50 g mandljev
  • 1 avokado
  • 1/2 paketa rukole
  • 1/2 pločevinke (belega) fižola
  • sol
  • poper

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Čičeriko speri pod tekočo vodo in dobro odcedi. Prenesi jo na pekač, obložen s papirjem za peko, pokapaj z oljem, posoli in popopraj ter peci približno 20 minut na 200°C. Vmes enkrat premešaj. Kvinojo skuhaj v vreli vodi po navodilih na embalaži. V mešalnik stresi paradižnike, česen, pol žličke soli, sok ene limone, 1 dcl olja in zmiksaj. Dodaj mandlje in ponovno zmiksaj. Če je masa pregosta, dodaj vodo. Preliv poskusi in po želji še kaj dodaj. Dve zvrhani žlici preliva umešaj v kuhano kvinojo, jo razporedi na krožnik in dodaj pečeno čičeriko. Na krožnik dodaj še polovico avokada in solato (rukolo in fižol prelij s kisom, dodaj malo olja in sol ter premešaj). Celoten krožnik pokapaj še z malo limoninega soka in postrezi.

Sit Fit nasveti: Čičeriko lahko pred peko potreseš še z malo čilija v prahu ali kajenskim poprom. Solata je skoraj nenadomestljiva, saj celotno jed osveži, lahko pa namesto rukole izbereš katero koli drugo solato. Preostal preliv lahko daš na vsak krožnik, lahko pa ga uporabiš za kakšen drug recept.

#SitFitPonedeljek #BrezmesniPonedeljek #SitFit

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box