Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Kurja obara s cvičkom

Sestavine za 8 oseb

  • 1 kokoš
  • 1 velika čebula
  • 2 večja korenčka
  • 2 krompirja
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice moke
  • šopek peteršilja
  • košček zelene
  • majaron
  • lovorov list
  • 1 žlica olja ali masla
  • ¼ l cvička

Sestavine za 8 oseb

Priprava

  1. Kokoš očistite, narežite na manjše kose in začinite s soljo in poprom.
  2. Čebulo prerežite na pol in močno popecite v ponvi brez maščobe.
  3. Dodajte malo olja ali masla ter popecite še kose kokoši.
  4. Čebulo in kokoš vzemite iz ponve in dajte v lonec s hladno vodo. Ko voda zavre, dodajte sesekljan česen, na majhne kocke narezan krompir, zeleno in na kolobarje narezano korenje. 5. Solite po okusu in dodajte lovorov list.
  5. Kuhajte še približno 45 minut. Na koncu obaro zgostite z moko, ki ste jo zmešali z vodo.
  6. Pustite kuhati še približno 10 minut.
  7. Prilijte cviček in še malo pokuhajte.
  8. Čisto na koncu dodajte majaron in sesekljan peteršilj.

Recepti: TOMAŽ KAVČIČ
Fotografije: MATEJA JORDOVIĆ POTOČNIK
Styling: ŽANA KAPETANOVIĆ
Revija Preprosto – prazniki 2014

Oceni ta recept

Sorodni recepti

Info box