Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Kuhani šparglji z mandarinami

Sestavine za 4 osebe

  • Šop špargljev
  • 2 mandarini
  • Sol
  • Poper

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Šparglji so eno najbogatejših živil, saj vsebujejo ogromno vitaminov in vlaken. Kmalu bo nastopila sezona špargljev, ko bodo pokukali na plano na babičinem vrtu, in zelo se že veselim, da bom lahko pripravila najrazličnejše jedi iz te okusne zelenjave. Lahko jih kuhaš, pražiš, pečeš ali pripraviš na žaru in prav v vsakem primeru so zares okusni! Danes bomo šparglje kuhali.

Vodo osoliš in zavreš. Dodaš šparglje, ki jih kuhaš približno 4 – 5 min, odvisno od velikosti. Fino je, če ohranijo čvrsto strukturo, da še malo hrustajo.Mandarine olupiš in narežeš na koščke. Ko so šparglji kuhani, jih odcediš, položiš na krožnik, malce popopraš in posuješ s koščki mandarin. Odlična in enostavna jed, ki jo lahko postrežeš kot predjed ali pa kot prilogo.

Oglej si tudi Tomažev recept


Različne barve špargljev

V slovenščini špargljem pravimo tudi beluši. Lahko so zeleni, beli ali vijolični.

 

 

Ajdovi rezanci

Sezona špargljev traja le slaba dva meseca, od aprila do junija. Najboljši so šparglji takrat, ko so mladi, zato jih je treba čim prej pobrati in pohrustati. Ko zrastejo, dobijo leseno strukturo in niso več užitni.

Oceni ta recept

Info box