Kruhov narastek

Sestavine za 4 osebe

  • 2/3 koruzne štručke
  • ½ rdeče čebule
  • 4 stroki česna
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 dcl mleka
  • 2 jajci
  • olje
  • sol
  • poper

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Kruh natrgaj na koščke. Prelij jih s toplim mlekom in pusti, da se kruh namoči. V ponvi segrej 2 žlici olja in na segretem zmehčaj na rezinice narezano čebulo. Čebuli dodaj še malo soli, popra in nariban česen in še malo popeci. Kruhove koščke prenesi v skledo, dodaj malenkost ohlajeno čebulo, razžvrkljani jajci ter peteršilj in dobro premešaj. Zmes stresi v namaščen pekač, nato pa ga pokrij z alu folijo in peci 15 minut v pečici, ogreti na 180°C. Nato pekač odkrij in peci še približno 15 minut, da se vrh narastka lepo pozlati.

NASVET
Uporabi kateri koli kruh, lahko tudi nekaj dni star in že malo suh.
Uporabiš lahko katero koli čebulo.
Narastek je lahko čudovita priloga h kateri koli jedi (na primer k pečenki ali pa golažu), lahko pa je z veliko skledo solate tudi samostojen obrok.
Narastek se enostavno tudi pogreje – pogrej ga pokritega v pečici na 160°C v približno desetih minutah ali pa na ponvici z malo olja ali masla.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box