Kruhki s peso in feto

Sestavine za 2 osebi

  • 4 kosi (ajdovega) kruha
  • ½ paketka kuhane pese
  • 1 limona
  • 1 strok česna
  • ½ paketka feta sira
  • 2 velika pest rukole
  • nekaj orehov
  • olje
  • sol
  • poper
  • peteršilj

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Kruh popeci na suhi ponvi. Peso naribaj, nato pa jo začini z malo olja, sesekljanega peteršilja, soli, popra in balzamičnega kisa. K feti (nekaj je prihrani za okras) daj malo olja, peteršilj in limonin sok in dobro premešaj. Rukolo začini z malo olja, limoninega soka in soli. Nato sestavi kruhke: najprej namaži fetin namaz, dodaj rukolo in nato še pesino solato. Okrasi s sesekljanimi orehi, peteršilijem in feto, pokapaj še z nekaj olja in takoj postrezi.

NASVET
Kruhke, pesino solato in fetin namaz lahko pripraviš vnaprej, a jih hrani ločeno. Pred postrežbo začini še rukolo in kruhke sestavi.
Kruhki so odlični kot predjed za vsakršno slavje.
Namesto ajdovega kruha z orehi uporabi kateri koli kruh.
Točnih sestavin za pesino in rukolino solato ter fetin namaz ni podanih, pripravi jih po svojem okusu – začni z malimi količinami sestavin, nato poskusi in dodelaj.
Sesekljani orehi niso nujni, uporabljeni so predvsem zato, ker so že v kruhu.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box