Kruh s pivom in sirom

Sestavine za 4 osebe

  • 350 g moke
  • 100 g sira
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica medu
  • 3,5 dcl piva
  • 60 g masla stopljenega

Sestavine za 4 osebe

Priprava

PRIPRAVA
V skledi dobro zmešaj moko, pecilni prašek in sol. V dveh ločenih kozicah stopi med in maslo. Med vlij k moki in premešaj. Dolij še pivo in še enkrat dobro premešaj. Nato previdno umešaj še nariban sir. V pekač vlij polovico stopljenega masla, nato pa v pekač prenesi še dobljeno testo. Prelij s preostankom stopljenega masla in peci približno 40 minut v pečico, ogreti na 175°C. Še topel kruh nareži na rezine, po želji namaži z maslom in uživaj.

NASVET
Sveže pečen hlebec kruha lahko po želji takoj namažeš še z malo stopljenega masla.
Uporabiš lahko katero koli svetlo pivo.
Uporabiš lahko kateri koli sir, ki se lepo topi, cheddar ali edam sta najboljša.
Kruh lahko postrežeš še topel z malo masla, lepo sodi pa tudi h kateri koli juhi.
Nekaj dni star kruh popeci na maslu, dodaj sir v lističih in pokrij, da se stopi. Odlično!

Oceni ta recept

Sorodni recepti

Info box