Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Krompirjeva nabodala s slanino in paradižnikovo omako

Sestavine za 4 osebe

Za nabodala:

  • 500 g mladega krompirja
  • 200 g slanine
  • oljčno olje
  • solni cvet in sveže mlet poper

Za paradižnikovo omako:

  • 2 paradižnika
  • vejica origana
  • oljčno oje
  • žlička sladkorja
  • žlička pekoče omake
  • solni cvet in sveže mlet poper

Sestavine za 4 osebe

Za nabodala:

Za paradižnikovo omako:

Priprava

Krompirjeva nabodala

Krompir dobro operemo. Narežemo ga na tanke kolobarje, slanino pa na rezine. Krompirjeve kolobarje rahlo posolimo in popopramo. Pripravimo si lesena nabodala, na katera izmenično nanizamo rezine slanine in kolobarje krompirja. Premažemo z oljem.

Pečemo na ne prevročem žaru. Med pečenjem nabodala obračamo, da se enakomerno zapečejo z vseh strani.

Paradižnikova omaka

Paradižnik operemo, odstranimo semena in zrežemo na majhne kocke. Dodamo lističe origana, čili ali pekočo omako, solni cvet, sveže mlet poper, oljčno olje in sladkor. Premešamo in postavimo v hladilnik, da se sestavine prepojijo.

Serviranje

Pečena nabodala postrežemo na krožnikih, zraven paradižnikovo omako ter hrustljavo solato iz sveže zelenjave (na primer iz kumar, čebule, paradižnika) in mocarele.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box