Kremšnita v čokoladni krogli

Sestavine za 4 osebe

  • 250 ml mleka
  • 40 g sladkorja
  • 25 g škroba
  • 3 rumenjaki
  • strok vanilje
  • 200 ml smetane (za stepanje)
  • 150 g čokolade

Sestavine za 4 osebe

Priprava

  1. Na pari stopite čokolado, jo malo ohladite in namažite po stenah silikonskega modela.
  2. Po potrebi počakajte, da se malo strdi, in namažite več plasti, tako da bodo stene krogel malo debelejše.
  3. Postavite v hladilnik in počakajte, da se popolnoma strdi, nato pa polovice previdno vzemite iz modela.
  4. Strok vanilje razpolovite in iz sredine postrgajte semena.
  5. Vse skupaj dodajte v mleko in ga zavrite.
  6. Strok vanilje odstranite.
  7. V drugi posodi zmešajte rumenjake, sladkor in škrob. Med mešanjem vlijte v vroče mleko in kuhajte še približno pet minut, da se zgosti.
  8. Kremo pokrijte s prozorno folijo za živila in ohladite.
  9. Eno polovico čokoladne krogle napolnite z vaniljevo kremo, drugo pa s stepeno smetano.
  10. Z vročim nožem previdno stopite rob ene čokoladne polovice, nato pa polovici stisnite, da se zlepita, in dobite kroglo.

Revija Preprosto – prazniki 2018

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box