Vse objave avtorja

Sit Fit

Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan

Kremna polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Sestavine za 2 osebi

Za polento potrebuješ:

  • 150 g polente
  • 550 ml vrele vode
  • 1 majhno pest parmezana
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlico olja

Za omako potrebuješ:

  • 1 konzervo sesekljanih pelatov
  • 2 stroka česna
  • 6 (črnih) oliv
  • 1/2 žličke origana
  • 1 košček masla
  • 1/2 žličke soli
  • poper
  • 1 žličko olja

Za jajčevce potrebuješ:

  • 1 srednje velik jajčevec
  • 2 jajci
  • 3 žlice moke
  • 3 žlice drobtin
  • 1/2 žličke origana
  • sol in poper
  • olje

Sestavine za 2 osebi

Za polento potrebuješ:

Za omako potrebuješ:

Za jajčevce potrebuješ:

Priprava

Jajčevce nareži na centimetrske rezine in jih spaniraj (vrstni red: moka, posoljeno in poporano zžvrkljano jajce, drobtine s primešanim origanom). Jajčevce pokapaj z oljem in jih peči na rešetki v pečici približno 30 minut na 190°c. Vodo za polento posoli in zavri. Dodaj olje in počasi umešaj polento. Mešaj, dokler se ne skuha, nato pa umešaj še nariban parmezan. Na segretem olju najprej zmehčaj sesekljan česen, potem pa dodaj pelate, origano in narezane olive. Posoli, popopraj, dodaj maslo in zavri. Na krožnik serviraj najprej polento, potem ocvrte jajčevce in vse prelij z omako. Okrasi s parmezanom in baziliko in postrezi.

Sit Fit nasveti: polenta naj bo kremasta – količina vode je odvisna od polente, zato vodo dodajaj postopoma. Lahko je uporabiš tudi več od navedene količine. Poleti namesto pelatov uporabi sveži paradižnik. Jajčevec lahko sicer ocvreš tudi v olju, a je v pečici še boljši – znotraj mehak, navzven pa hrustljav in brez odvečnega olja! Namesto origana lahko uporabiš tudi timijan, baziliko ali rožmarin.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box