Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Kremna koruzna juha s korenčkom

Sestavine za 4 osebe

Sestavine:

  • 1-2 žlici masla brez laktoze
  • 100 g sladke smetane brez laktoze
  • 2 sladki koruzi v storžu
  • 2 korenčka
  • sol
  • sveže mlet poper

Po želji še:

  • čili
  • sesekljana pražena bučna semena
  • nekaj kapljic bučnega olja

Sestavine za 4 osebe

Sestavine:

Po želji še:

Priprava

Na maslu prepražimo na drobno nariban korenček. Dodamo koruzna zrna, ki smo jih odstranili s storža, solimo, popramo, zalijemo s približno pol litra vode in kuhamo nekje 10 minut, da se korenje in koruza še bolj zmehčata.

Juha naj ne vre preveč, ker z višjo temperaturo izgubimo dragocena hranila.

Juho s paličnim mešalnikom dobro obdelamo. Dodamo smetano. Ko juha zavre, je pripravljena, da jo postrežemo. Ko dodamo smetano, juha ne sme več dolgo vreti, sicer se bo smetana sesirila. To opazimo po belih pikicah, ki plavajo v juhi. S tako juho sicer ni nič narobe, ni pa lepa na oko.

Juho postrežemo s sesekljanimi praženimi bučnimi semeni in nekaj kapljicami bučnega olja.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box