Koruzna juha

Sestavine za 3 osebe

  • olje
  • bela čebula (srednje velika)
  • rumena paprika
  • 200 g cvetače
  • ½ žličke kurkume
  • 600 ml vode + 2 dl vode (oz. glede na želeno gostoto)
  • 2 storža kuhane koruze
  • sol
  • sladka smetana za dekoracijo

Sestavine za 3 osebe

Priprava

  1. Na olju popražite čebulo, da malce postekleni.
  2. Dodajte na koščke narezano papriko in cvetačo, začinite s kurkumo in pražite približno minuto.
  3. Zalijte z vodo in kuhajte toliko časa, da se paprika in cvetača zmehčata.
  4. Koruzo s čajno žličko ali nožem (samo obrežite) ločite od storža. Dodajte jo k juhi in kuhajte še dobrih pet minut.
  5. Juho spasirajte s paličnim mešalnikom, dolijte dodatno vodo in solite po okusu.
  6. Postrezite vročo z malce sladke smetane.

Revija Preprosto – prazniki 2017

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box