Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Korenčkova biskvitna torta

Sestavine za 4 osebe

  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 120 g sladkorja
  • 3 jajca sobne temperature
  • 0,5 dl olja
  • 160 g bele moke (odvisno od sočnosti korenja)
  • 130 g naribanega korenja
  • žličko pecilnega praška
  • 400 g kremnega sira
  • 90 g mletega sladkorja

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Dno pekača premera 19 cm obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 175 C. Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj. Sladkor, vanilijev sladkor in jajca močno penasto stepemo. Dodamo olje in premešamo. Izmenično v dveh delih dodamo presejano moko s pecilnim praškom ter naribano korenje. Vlijemo v pripravljen pekač in pečemo približno 35 minut. Biskvit ohladimo. Za nadev z žlico dobro premešamo kremni sir in mleti sladkor. Ohlajen biskvit prerežemo na pol. Polovico kreme premažemo na spodnji del biskvita, pokrijemo z zgornjim delom biskvita ter premažemo s preostalo kremo. Hranimo v hladilniku.

Anin nasvet: biskvit lahko navlažimo s sladkornim sirupom. Če je korenje zelo sočno, po potrebi dodamo žlico moke več.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box