Vse objave avtorja

Sit Fit

Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan

Korenčkov štrudelj

Sestavine za 2 osebi

  • 500 g moke
  • 1 jajce
  • 20 g masla
  • 2 - 2,5 dcl tople vode
  • 1 žlico jabolčnega kisa (ali limoninega soka)
  • 250 g skute
  • 1/2 lončka kisle smetane
  • 4 srednje veliki koreni (180 g)
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • 1/2 žličke soli

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Iz presejane moke, zžvrkljanega jajca, stopljenega masla, tople vode (dodajaj jo postopoma po potrebi) in jabolčnega kisa zamesi testo. Premaži ga z oljem, pokrij in pusti počivati 30 minut, potem pa ga na tanko razvaljaj, najboljše da na večjem servetu. V skledi zmešaj skuto, kislo smetano in na tanko naribano korenje. Dodaj še česen v prahu in sol ter dobro premešaj. Na razvaljano testo enakomerno razporedi nadev (2 cm roba pusti nenamazanega). Testo s pomočjo serveta zarolaj v rulado, robove pa stisni skupaj s prsti. Pripravi dva kosa alufolije – naj bo daljša od štruklja. Alufolijo na tanko premaži z oljem in nanjo previdno zvrni štrukelj, robove pa zavij kot bombonček. Zavit štrukelj kuhaj 30-40 minut v vreli vodi – štrukelj naj bo z vodo v celoti pokrit. Kuhan štrukelj previdno odvij in nareži na kose.

Sit Fit nasveti: korenčkov štrukelj postrezi kot prilogo mesnim jedem ali pa kot sladico (izpusti česen v prahu, zabeli z drobtinami in posuj s sladkorjem). Štrukelj serviraj z rjavo masleno omako (na ponvici stopi kos masla, v njem pa aromatiziraj strt strok česna in timijan. Malo posoli in popopraj in kuhaj približno 3 minute – česen naj ne počrni! Česen odstrani in štrukelj prelij z omako). Štrukelj lahko pripraviš tudi z že pripravljenim kupljenim testom. Štrukelj lahko skuhaš tudi v servetu, tega na robovih zaveži s kuhinjsko vrvjo ali elastikami.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box