Sestavine za 4 osebe

Podlaga:

  • 200 g BIO ovsenih piškotov s čokolado
  • 125 g BIO pirinih piškotov
  • 110 g masla (sobne temperature)

Krema:

  • 200 g mlečne čokolade
  • 100 g temne čokolade
  • 2 dl sladke smetane brez laktoze

Posip:

  • prbl. 5 jagod
  • pest nesoljenih pistacij

Sestavine za 4 osebe

Podlaga:

Krema:

Posip:

Priprava

V sekljalniku zmeljite ovsene piškote s čokolado in pirine piškote. Dobljeno zmes stresite v večjo posodo in ji dodajte maslo sobne temperature. Vse skupaj dobro premešajte. Dno podolgovatega pekača prekrijte s papirjem za peko in uporabite pršilo za namastitev pekačev. Maso za osnovo enakomerno razporedite po pekaču.
Čokolado grobo nasekljajte in jo stresite v večjo stekleno posodo. Smetano segrejte do vretja in jo prelijte po čokoladi. Pustite stati približno 2 minuti, nato vse skupaj dobro premešajte, da dobite enotno in gladko zmes (če se čokolada ne stopi, jo lahko za nekaj sekund postavite v mikrovalovno pečico). Kremo nato prelijte po podlagi.
Jagode in nesoljene pistacije narežite na koščke in jih razporedite po kremi.
Torta naj v hladilniku počiva čez noč.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box