Kanapeji z ribjo pašteto

Sestavine za 4 osebe

Ribja pašteta

  • 1 večja pečena riba (ostanki orade, brancina, ... )
  • 4 inčuni
  • 1 strok česna
  • 1- 2 žlici limoninega soka
  • 2-3 žlice tatarske majoneze
  • 1 žlička gorčice
  • 2 žlici olivnega olja
  • ščep soli
  • sveže mlet poper

Kanape 1

  • 1 vreča mini bagelsov
  • ribja pašteta
  • sadni namaz iz češenj Delux (ali druga kvalitetna marmelada)
  • 3 jagode
  • listi koromača
  • listek peteršilja

Kanape 2

  • polnozrnata bageta s semeni
  • ribja pašteta
  • listi koromača
  • rezine dimljenega lososa
  • cvetovi čemaža

Sestavine za 4 osebe

Ribja pašteta

Kanape 1

Kanape 2

Priprava

Vse sestavine v mešalniku dobro obdelamo. Pašteto nadevamo v dresirno vrečko in pustimo v hladilniku, da se dobro ohladi. Ohlajeno pašteto nabrizgamo na bagelse ali na popečene rezine bagete, obložimo, dekoriramo z marmelado na drobno narezano jagodo in postrežemo.

Recepte je za vas pripravila: Urška Fartelj (220 stopinj poševno)

https://www.220stopinjposevno.com/

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box