Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Kakijeva ledenka

Sestavine za 1 osebo

  • 1 kaki na osebo 

Sestavine za 1 osebo

Priprava

Kakijeva ledenka

Ker si v jeseni zelo malokrat kupimo sladoled, ga lahko s čisto enostavnim trikom naredimo doma. In veš kaj je pri vsem tem najboljše? Pripraviš ga v sekundi, z eno samo sestavino – s kakijem, seveda!

Vzameš čisto zrele kakije in jih daš v zamrzovalnik za vsaj 8 ur. Po osmih urah jih vzameš iz zamrzovalnika, jih odrežeš na vrhu in kar iz lupine poješ z žličko. Tako kot na primer kivi. Kaj praviš, kar dober recept za jesenski sladoled, a ne?

Oglej si tudi Tomažev recept 


Črne pike

Zelo zrel kaki se spremeni v pikapolonico. Saj veš, dobi črne pike. Takrat notranjost postane takšna kot kakijeva marmelada. Če ti na hitro dozorijo vsi kakiji, ti pa ne moreš vseh tako hitro pojesti, jih daj v hladilnik. Tam te bodo počakali vsaj nekaj dni.

Kaki paše povsod

Kaki je tak sadež, ki ga lahko ješ z veliko različne hrane. Poleti pršut nekateri jedo z melono, v jeseni pa lahko namesto melone uporabiš kaki. Kaki super paše tudi k mlečnim izdelkom – k vsem sirčkom, jogurtom in s sladoledom. Če hočeš kakiju dati malo drugačen okus, pa ga posipaj s cimetom, muškatnim oreščkom ali pa z ingverjem.

 

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box