Juha s soba rezanci v Sušimami

Sestavine za 4 osebe

  • 1 l vode
  • 3 cl sakeja (alkoholnega destilata, ki ga Japonci naredijo iz riža in kouija)
  • 3 cl mirina (japonskega sladkega riževega vina)
  • 3 cl sojine omake
  • 20 g katsuboshija (sušene palamide)
  • 300 g soba rezancev
  • wakame alge
  • mlada špinača
  • koren
  • por

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: ajdovi soba rezanci

Lidlov azijski teden ob koncu januarja je kot nalašč za preizkušanje novih receptov in okušanje novih jedi. Z Deanom sva izbrala za Lidlovo skrivno sestavino rezance soba, narejene iz ajdove in pšenične moke ter se podala v mamo japonske kuhinje v slovenski prestolnici, v Sušimamo, s katero bo Gregor Božičnik letos proslavil 15. leto delovanja. Japonski glavni kuhar v Sušimami je Ken Takimoto, ki je – ko sva mu prinesla soba rezance – najprej razmišljal, da bi pripravil juho s pečeno račko, potem pa se je odločil za drugo klasiko, za juho ki jo je pripravil iz dveh vrst japonskega alkohola, sojine omake in sušene palamide ter alg in sveže zelenjave.

Postopek:

Vse sestavine zavremo in kuhamo na majhnem ognju pet minut. Skuhamo soba rezance. Potem tekočino zlijemo v servirno posodo, dodamo rezance ter na vrh položimo wakame alge, mlado špinačo in na jullien narezano korenje ter por. V Sušimami so juho obogatili še s klasično palačinko, ki so jo narezali na trakove. Če nimate pri roki vseh sestavin, bodite iznajdljivi; juho s soba rezanci pripravite malce drugače, po svoje – vseeno vam bo teknilo!

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box