Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Jajčne ladjice

Sestavine za 3 osebe

  • 3 štručke
  • 60 g ribanega sira čedar
  • 2 jajci
  • 2 žlici sladke smetane
  • sol in poper
  • 6 rezin slanine za pečenje
  • 3 sveži šampinjoni

Sestavine za 3 osebe

Priprava

  1. Segrejte pečico na 160 stopinj Celzija.
  2. Štručke pri vrhu elipsasto izrežite in izdolbite približno dve tretjini stručke, da dobite obliko ladjice.
  3. V posodo naribajte sir. V drugi posodi razžvrkljajte dve jajci, dodajte dve žlici nestepene sladke smetane, ščep soli in popra. Zmes dobro premešajte.
  4. Na ponvi popecite na drobne koščke narezano slanino in narezane šampinjone.
  5. V izdolbene štručke najprej vlijte malo jajčne zmesi, dodajte del popražene slanine in šampinjonov ter posujte z malo sira.
  6. Spet prelijte z jajčno zmesjo in potresite s preostankom sira. Postopek ponovite pri vseh treh ladijcah.
  7. Na pekač, prekrit s papirjem za peko, zložite pripravljene ladjice. Pecite jih približno 25 minut. Takoj postrezite.

Recepti, styling in fotografije: Ana Bulat
Revija Preprosto – pomlad 2017

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box