Sestavine za 6 oseb

PODLAGA

  • 200 g suhih sliv brez koščic,
  • 1 žlica dateljnovega sirupa,
  • 80 g mletih mandljev in
  • 30 g koščkov mandljev.

KREMA

  • 220 g zamrznjenih jagod,
  • 125 g indijskih oreščkov,
  • 170 g *kokosovega mleka v pločevinki,
  • 1 žlica javorjevega sirupa in
  • 1 banana.

POSIP

  • Kosmiči s sadjem.

Sestavine za 6 oseb

PODLAGA

KREMA

POSIP

Priprava

[Sladki petek z Gudafudo] 🍓 Bi tako tortico raje naredil/a za valentinovo darilce ali dobil/a? 😇
Po večerji vedno ostane še nekaj prostora za sladico, predvsem na praznik zaljubljencev! 😍 Anina jagodna tortična je čudovita, slastna, presna, veganska in brez glutena, tako da je zlahka tudi sladko valentinovo presenečenje, primerno za vsakogar. ❤️

👩‍🍳 Priprava:
Suhe slive in ostale sestavine za podlago v sekljalniku zmelji do enotne zmesi. Dno modela za torto (20 centimetrov) prekrij s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso za podlago enakomerno razporedi po pekaču in jo s prsti pritisni ob dno. Pekač za nekaj časa postavi v hladilnik in se loti priprave kreme. Indijske oreščke za nekaj časa namoči v vodo (čez noč), nato vodo odlij. Krema ima enak postopek priprave kot podlaga. *Kokosovo mleko čez noč postavi v hladilnik. Za kremo uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, kokosovo vodo pa uporabi v kakšni drugi okusni jedi (npr. smutiju, kaši …). Sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi in jo enakomerno razporedi po podlagi. Torto posuj s kosmiči. Za dekoracijo lahko uporabiš tudi sveže jagode.

Recept in 📸: Gudafuda

#SladkiPetek #GudaFudatorta

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box