Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Jabolčni kompot z grškim jogurtom

Sestavine za 2 osebi

  • 4 jabolka
  • 3 dl jabolčnega soka
  • ½ žličke cimeta
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 2 vanili sladkorja
  • grški jogurt

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Jabolka olupimo in narežemo na krhlje. Denemo jih v večjo posodo (da večina krhljev leži na dnu) in zalijemo z jabolčnim sokom. Dodamo cimet, rjavi sladkor ter vanili sladkor, premešamo in postavimo na ogenj. Zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhljamo dokler se ne zmehčajo.
Postrežemo toplo ali hladno z dodatkom grškega jogurta ali sladke smetane.

*Nasvet: od kuhanih jabolk odvzamemo 0,5 dl soka, dodamo 3 žlice rjavega sladkorja in kuhamo vsaj 10-15 minut, da se zmes malo zgosti. Ohlajena postane gosta kot karamela in jo lahko uporabimo za dodatek grškemu jogurtu ali dekoracijo sladic.
* Jabolka naj bodo enako zrela, da se ob kuhanju enakomerno zmehčajo.

Oceni ta recept

Sorodni recepti

Info box