Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Jabolčne kocke s skuto

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za pekač 20x30 cm:

  • 300 g moke
  • 4 jajca
  • 1 kavna skodelice rjavega sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • limonina lupinica 1/2 limone
  • 100 g stopljenega masla brez laktoze
  • 1 dcl mleka brez laktoze

Sestavine za skutno-jabolčni nadev:

  • 2-3 jabolka
  • 250 g skute brez laktoze
  • 2 dcl sladke smetane brez laktoze
  • 1 jajce
  • vanilijev sladkor
  • 1 žlica sladkorja
  • 1/2 žličke cimeta
  • limonina lupinica 1/2 limone

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za pekač 20x30 cm:

Sestavine za skutno-jabolčni nadev:

Priprava

Za biskvit ni potrebno ločevati beljakov. Kar cela jajca ubijemo v posodo, jim dodamo sladkor in miksamo kakšnih 5 minut, da se obe sestavini lepo povežeta.

Nato dodamo še vse preostale sestavine za biskvit.

Maso za biskvit vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko.

Za nadev enostavno premešamo vse sestavine razen jabolk. Ne miksamo preveč, ker bo drugače postalo preveč tekoče.

Nadev v kupčkih nanesemo na maso za biskvit.

Jabolka grobo naribamo. Ne ožemamo jih. Po masi razporedimo še jabolka.

Z žlico vse skupaj grobo premešamo. Mešamo od spodaj navzgor, da dvignemo maso za biskvit na jabolka, jabolka in skuto pa potisnemo nižje dol.

Pecivo pečemo nekje 35 minut na 180 stopinj.

Pecivo po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box