Sočni svinjski zrezki s Sol&Mar sončničnimi semeni, lazanja z artičokami in iberskimi siri, zelene Manzanilla olive

Sestavine za 4 osebe

Svinjski zrezki

  • 400 g svinjskih zrezkov za hitro pripravo
  • Sol & Mar sončnična semena, pražena, soljena
  • moka
  • 60 g masla
  • sok ½ limone
  • solni cvet
  • sveže mlet črni poper

Lazanja

  • 250 g jajčne lazanje
  • 425 ml Sol & Mar artičok (art. 39073)
  • 500 g sira trapist (art. 1598)
  • 180 g Sol & Mar sira Mahón (art. 5701601)
  • 150 g Sol & Mar sira Manchego (art. 5701937)
  • 2 dl suhega belega vina
  • 250 g (nastrganega) parmezana
  • 1 šalotka
  • 2 stroka Baresa česna (art. 36278)
  • Sol&Mar deviško oljčno olje (art. 12081)
  • solni cvet
  • sveže mlet črni poper
  • Bešamelna omaka:
  • 1 l polnomastnega mleka
  • 80 g moke tipa 00
  • 100 g masla
  • Sol, poper
  • Muškatni orešček

Priloga

  • 90 g Sol & Mar sira Mahón
  • 100 g Sol & Mar sira Manchego
  • Sol&Mar zelene olive Manzanilla

Sestavine za 4 osebe

Svinjski zrezki

Lazanja

Priloga

Priprava

Sočni zrezki

Svinjske zrezke potolčemo z obeh strani, začinimo s poprom ter povaljamo v moki. Odvečno moko otresemo. V ponvi stopimo maslo in na njem počasi zlato rumeno popečemo zrezke na obeh straneh. Pečene zrezke pokapamo z limoninim sokom in začinimo s solnim cvetom.

Lazanja z artičokami in iberskimi siri

Artičoke odcedimo in narežemo na rezine. Česen sesekljamo. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo ter popražimo v ponvi na segretem olju. Dodamo artičoke, sesekljan Baresa česen in prilijemo vino. Dušimo, da tekočina izhlapi, solimo in popramo ter odstavimo. V ponvi stopimo maslo in dodamo presejano moko. Dobro premešamo, da ne nastanejo grudice. Med mešanjem počasi prilivamo toplo mleko. Solimo, popramo, odišavimo z muškatnim oreščkom in pet minut mešamo nad šibkim ognjem, da se omaka zgosti. Trapist, Manchego in Mahón narežemo na tanke rezine.
Pečico segrejemo na 200 °C. Zavremo liter soljene vode in vanj postopoma polagamo lazanje ter jih kuhamo dve minuti. Nato jih s penovko pobiramo iz vode ter počasi ohladimo v skledi z mrzlo vodo. Pekač namastimo in na dno položimo plast kuhanih lazanj. Obložimo z artičokami in rezinami sira ter prelijemo z bešamelno omako. Ponovno pokrijemo z lazanjami in nadaljujemo postopek, dokler ne porabimo vseh sestavin.
Zadnjo plast prelijemo z bešamelno omako in potresemo z nastrganim parmezanom. Lazanjo damo v pečico za 30 do 40 minut, da dobimo zapečeno skorjico. Pečeno lazanjo vzamemo iz pečice in jo pustimo stati vsaj 10 minut, da se malce ohladi in učvrsti, preden jo razrežemo.
Sol & Mar sončnična semena grobo narežemo in v ponvi ali voku brez maščobe na hitro popražimo.

Serviranje

Na večji segret servirni krožnik damo kos lazanje z artičokami in iberskimi siri, poleg pa svinjski zrezek, ki ga potresemo s sončničnimi semeni. Poleg serviramo kos Manchega in Mahóna ter nekaj Manzanilla zelenih oliv.

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box