Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Hrustljavi svinjski zrezki s španskim ovčjim sirom na kremnem pireju s pečeno sezonsko zelenjavo

Sestavine za 4 osebe

Svinjski zrezki

  • 1000 g svinjskih zrezkov
  • 200 g krušnih drobtin
  • 100 g masla
  • 20 lističev žajblja
  • (po možnosti ananasov žajbelj (Salvia rutilans)
  • 250 g ovčjega sira manchego Sol Y Mar
  • 70 g parmezana
  • solni cvet
  • sveže mlet poper

Pečena zelenjava

  • 4 bučke
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 trdi nektarini
  • vršiček (ananasovega žajblja)
  • 2 žlici deviškega oljčnega olja Sol Y Mar
  • 12 velikih oliv Sol Y Mar
  • solni cvet
  • sveže mlet poper

Kremni krompir

  • 600 g krompirja
  • 0,5 dl mleka
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 žlica masla
  • sol

Sestavine za 4 osebe

Svinjski zrezki

Pečena zelenjava

Kremni krompir

Priprava

Svinjski zrezki

Lističe žajblja, krušne drobtine in nastrgan parmezan zmešamo z mešalnikom. Dodamo zmehčano maslo in začinimo s solnim cvetom in poprom. Ponovno premešamo, da dobimo homogeno zmes. Kremni zorjeni sir Manchego natržemo na koščke.

Svinjske zrezke razporedimo po plitvem pekaču, potresemo s koščki sir in na vsak zrezek razporedimo maso iz mešalnika. Pritisnemo ob meso.
Zrezke pečemo 15 do 20 minut, da se drobtine zlato zapečejo in je meso tudi v notranjosti termično obdelano. Pečene zrezke vzamemo iz pečice in pred serviranjem pustimo še nekaj minut počivati.

Pečena zelenjava

Bučke operemo in narežemo na kolobarje. Čebulo olupimo, očistimo in narežemo na rezine. Nektarini operemo, prepolovimo, odstranimo koščico in narežemo na krhlje. Žajbelj natržemo. Pečico (žar) segrejemo na 200 °C.
V višji pekač damo bučke in čebulo, prelijemo z oljčnim oljem in pečemo 10 do 15 minut. Nato dodamo krhlje nektarine, žajbelj in olive, začinimo s solnim cvetom in poprom ter pečemo še pet do sedem minut. Vzamemo iz pečice in zvišamo temperaturo na 220°C.

Kremni pire

Serviranje

Pečeno zelenjavo razporedimo na servirne krožnike. Na vsakega dodamo kremni krompirjev pire in hrustljave svinjske zrezke. Okrasimo z lističi žajblja in krhlji nektarine.

Oglej si tudi, kaj je zapisala Ema

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box