Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Hrustljave perutničke iz pečice z rižem in ajvarjem

Sestavine za 4 osebe

  • 1,5 kg piščančjih perutničk
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • 1 lonček riža
  • 2 lončka vode
  • 1 žlica ajvarja
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Perutničke operite in do suhega obrišite s papirnato servieto. Začinite, pokapljajte z oljem in dobro premešajte. Specite jih v pekaču z rešetko, da zrak kroži okrog perutničk in se potem lepše spečejo. Pecite jih na približno 45 minut na 220 stopinj, pečica nastavljena na žar z ventilacijo. Vmes perutničke obrnite.

Za riž kanite v posodo olje, dodajte riž in ga mešajte, dokler ne postekleni. Dodajte vodo, sol in ajvar. Premešajte, pokrijte in na nizkem ognju riž dušite po navodilu proizvajalca.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box