Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Hokaido juha

Sestavine za 4 osebe

  • 1 Hokaido buča
  • 1 žlica kisle smetane
  • sok polovice limone
  • curry
  • sol
  • olivno olje
  • sveža bazilika
  • voda

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Pripravi to super jesensko juho, ki ima najlepšo barvo na svetu.

Bučo opereš in jo prerežeš na pol, potem pa ji izdolbeš semena in jo narežeš na srednje velike koščke. V posodi segreješ olivno olje in mu dodaš curry v prahu, ko se olje segreje pa dodaš bučo in jo popečeš. Tako, sedaj koščke buče zaliješ z vodo, malo zmanjšaš ogenj in ene 30 minutk kuhaš bučo, tako da postane mehka. Zdaj vzameš palični mešalnik in bučo zmiksaš, da nastane taka, čisto gladka juhica, potem pa jo samo še začiniš. Po okusu ji dodaš limonin sok, sol, kislo smetano in liste bazilike in si jesen naložiš na krožnik. Njam!

Oglej si tudi Tomažev recept 


 

Hokaido buče ni treba lupit

Ne trudi se z lupljenjem Hokaido buče! Ker ima tanko in gladko lupino, ki se med kuhanjem hitro zmehča, je to edina buča, ki je ne rabiš lupiti.

Različne oranžne buče

Obstaja več vrst oranžnih buč. Poglej, kako jih ločiš med sabo.

Hokaido buče imajo živo oranžno lupino. Najboljše so za kuhanje juhic, lahko pa jih spečemo v pečici ali pa iz njih naredimo bučni pire.

Maslena buča je smešne oblike in bledo rumene barve, podobne, kot rumenjak pri trdo kuhanem jajčku. Njen okus je malo lešnikast, zato je super za sladke jedi, posebno za pite in marmelade.

Če bi ti rekla, da nariši bučo, bi skoraj zagotovo narisal muškatno bučo. J Muškatne buče so žive ali pa svetlo oranžne barve, uporabiš pa jo lahko za skoraj vse bučne jedi –od sladic do juh.

 

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box