Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Gratiniran piščanec s tremi žiti

Sestavine za 3 osebe

  • 400 g piščančjih zrezkov,
  • 1 čajni lonček 3 barvni mix žit,
  • 200 g ribane mocarele,
  • 2-3 paradižniki,
  • 1 manjša čebula,
  • olivno olje,
  • sol in
  • poper.

Sestavine za 3 osebe

Priprava

🥘🍅🧀 Mmm, iz Urškine kuhinje je že zadišalo! Tokrat nam je za nedeljsko kosilo pripravila piščanca na prav poseben način. Družbo na krožniku mu bodo namreč delali paradižniki, mozzarela in mešanico žit! 😋😍 Recept, za katerega je v nedeljo že zjutraj vredno poprimiti za kuhalnico!
Imaš mogoče kakšno idejo, kaj pripraviti zraven za solato? 🤔👇

👩‍🍳 Priprava:
Na olivnem olju popražimo na drobno sesekljano čebulo.
Mix žit operemo pod tekočo vodo, precedimo in da dodamo k praženi čebuli. Vse skupaj še malo popražimo, nato zalijemo s 3 lončki vode. Lonček za vodo mora biti enak, kot smo ga uporabili za mix žit. Pokrito kuhamo, dokler se mix žit ne skuha.
Med na olivnem olju popečemo piščančje zrezke. Zrezke seveda prej splahnemo pod hladno tekočo vodo in obrišemo do suhega. Zrezke začinimo. Pečene zrezke odstranimo iz ponve.
Na zapečene ostanke mesa dodamo kuhan mix žit, premešamo, nato pa obložimo s piščancem, na tanke rezine narezanim paradižnikom in ribano mocarelo.
Vse skupaj na hitro (3-5 minut) zapečemo na najvišjem izvodilu v pečici na 220 stopinj, program žar.

Recept in 📸: Urška z bloga 220 stopinj poševno.

#PreprostoZUrško #220stopinjpoševno

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box