Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Grahove brusketke

Sestavine za 4 osebe

  • 1 bageta
  • pest oluščenega graha
  • 4 lističi mete
  • 3 žlice olivnega olja
  • ½ žličke soli
  • malo popra

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Iz graha lahko pripraviš celo vrsto okusnih jedi. Meni je zelo všeč, predvsem zato, ker je malce sladek in ima tako divjo zeleno barvo. Danes sem se odločila, da pripravim bruskete z grahovim namazom.

Grah najprej približno 30 minut kuhaš v slani vodi, da se zmehča in ga odcediš. Bageto narežeš na 1 cm debele rezine, ki jih položiš na pekač in malo popečeš v pečici, lahko pa jih popečeš tudi v toasterju. Medtem pripraviš grahov namaz: grah, natrgano meto, olivno olje, sol in poper daš v palični mešalnik in miksaš toliko časa, dokler ne dobiš gladke zmesi. Namaz premažeš čez bruskete, za dekoracijo pa lahko na vrh dodaš še listič mete ali par kroglic graha.

Oglej si tudi Tomažev recept

Da mladi grah ne bo razkuhan

Kuhanje graha je prava mala znanost. Mladi grah kuhaj samo 30 minut, da se ne razkuha, če nimaš še pol ure časa, pa uporabi kar tistega iz konze

 

Trik za sladek grah

Grah je sladkastega okusa, najbolj sladek pa je takoj, ko ga oberemo. Po obiranju se sladkor v grahu začne čudežno spreminjati v škrob in zgubljati svojo sladkost. Če hočeš to preprečiti, uporabi ta trik. Najkasneje 3 ure po tem, ko grah obereš, ga zamrzni in ohranil bo ves svoj sladek okus. Mmmm …

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box