Gosja jetra s hruško iz restavracije Debeluh v Brežicah

Sestavine za 4 osebe

  • 40 dag gosjih jeter
  • 4 zrele hruške
  • 0,05 l žganja viljamovke
  • 0,5 l gostega hruškovega soka
  • 10 dag mladega kozjega sira
  • 0,1 l sladke smetane

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Lidlova skrivna sestavina: hruške

Jure Tomič je eden najbolj znanih slovenskih kuharskih umetnikov; v svoji brežiški restavraciji navdušuje s krožniki, ki so preplet sodobnosti, novih kuharskih tehnik in tradicionalnih okusov. Pred prazniki je dobil v roke Lidlovo skrivno sestavino: hruške pri nas doma obožujemo na vse načine – od pravkar odtrganih z drevesa do marmelad, v katerih dodajajo okus vanilija, cimet ali kardamom.

Jure pa je postregel z jedjo, s katero boste lahko zablesteli tudi v prihajajočih praznikih, saj je enostavna, a toliko bolj okusna!

Postopek:

Rezine gosjih jeter popečemo. Na maščobi, ki je ostala, podušimo na kocke narezane hruške, dodamo žganje in sok ter reduciramo do gostote, ki jo želimo. Iz kozjega sira in smetane naredimo peno, ki jo dodamo jetrcam in hruškam na krožniku.

“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box