Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Pustni krhki flancati

Sestavine za 6 oseb

  • 250 g moke,
  • 4 rumenjaki,
  • 4 žlice kisle smetane,
  • 30 g masla,
  • ščep soli,
  • 1 žlica sladkorja,
  • 1-2 žlici belega vina,
  • 1 žlička limoninega soka,
  • 1 l olja za cvrtje in
  • sladkor v prahu za posip.

Sestavine za 6 oseb

Priprava

🎭 Pust je vedno sladkih ust, posebej, ko so ta polna domačih flancatov – tradicionalne pustne sladice, ki je povsem preprosta za pripravo! 𝗞𝗼𝗴𝗮 𝘇𝗮𝗱𝗼𝗹ž𝗶š, 𝗱𝗮 𝗷𝗼 𝗺𝗼𝗿𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗽𝗿𝗮𝘃𝗶𝘁𝗶 𝘃 𝘁𝗲𝗺 𝗻𝗼𝗿č𝗮𝘃𝗲𝗺 č𝗮𝘀𝘂? 😉👩‍🍳 Urška je že pripravila odličen recept, ti pa lahko z njim očaraš vse pustne maske, ki pridejo na obisk za “pusta hrusta”. 👨‍🍳

👩‍🍳 Priprava:
Moki dodamo pecilni prašek in ju presejemo. Nato dodamo vse preostale sestavine (razen olja in sladkorja v prahu) in zgnetemo mehko testo, ki ga pustimo počivati vsaj 30 minut. Testo razvaljamo na približno 1 mm tanko, izrežemo pravokotnike in te še zarežemo po sredini.
Olje segrejemo na 160 stopinj in flancate ocvremo. Približno 30 sekund na vsaki strani. Ocvrte odlagamo najprej na mrežico, da se odcedi odvečna maščoba, nato pa še na papirnato servito.
Potresemo jih s sladkorjem v prahu.

Recept in 📸: Urška z bloga 220 stopinj poševno.
#PreprostoZUrško #220stopinjpoševno

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box