Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

File orade z zelenjavnimi rezanci

Sestavine za 3 osebe

  • 2 fileja orade,
  • 3 krompirji,
  • 1 dcl smetane za kuhanje,
  • 1 dcl belega vina,
  • sok 1/2 limone,
  • korenje,
  • bučka,
  • list koromača,
  • olivno olje,
  • maslo,
  • 3 stroki česna,
  • sveža špinača,
  • sol in
  • voda.

Sestavine za 3 osebe

Priprava

Mmm, kako bo danes dišalo v naši kuhinji! 😋 Sploh, ker bosta nedeljsko kosilo pripravila dva kuharska mojstra – naša Urška in chef @Leon Pintarič iz gostilne @Rajh v Bakovcih! 😍 Čaka nas jed, ki nas bo v mislih popeljalo v topli del leta, ko zraven paše tudi …. 🌊 Napiši v komentar, kaj ti meniš, da se najbolj prilega ribici, z odgovorom se že poteguješ za Lidlovo vrednostno kartico v višini 20 €! 🤩🎁

▪ Splošni pogoji natečaja 👉 http://bit.ly/35JtR61
▪ Sodeluješ lahko do: 2. 12. 2019 do 23.59. ⏰

👩‍🍳 Priprava:
Najprej damo kuhat krompir. Ko je krompir kuhan, pripravimo omako za krompir. V kozici na
olivnem olju popražimo strt česen, dodamo vino in počakamo, da se malo pokuha. Nato dodamo
smetano, sol, poper, sesekljane liste koromača, limonin sok ter narezan kuhan krompir. Takoj
odstavimo.
V ponvi na olivnem olju na hitro popražimo česen in zelenjavo (korenček, bučko) narezano na
rezance. na koncu dodamo rezino masla, da bo zelenjava bolj kremna.
Orado operemo, obrišemo do suhega in jo filiramo. File solimo in spečemo na olivnem olju. File
vedno položimo s kožo v vroče olje. Spečemo na srednjem ognju.
Pečen oradin file postrežemo s pečenimi zelenjavnimi rezanci, krompirjevo prilogo in svežimi listi
špinače.

#PreprostoZUrško #220stopinjpoševno #NagradniNatečaj

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box