Vse objave avtorja

Urška Fartelj

V kuhinji delimo ljubezen do kuhanja, peke in zabavo. Uživamo v ustvarjanju receptov, ki so enostavni, sveži, s kruhom pomazani in družini prijazni.

Filane paprike z vegetarijansko bolognese omako

Sestavine za 4 osebe

  • 1 paket mletega veganskega nadomestka,
  • 3 krompirji,
  • 3 pisane paprike,
  • 2 vegetarijanski bolognese omaki,
  • mandljev napitek,
  • 2-3 žlice koruze,
  • olivno olje,
  • sveža bazilika,
  • sol in
  • poper po potrebi.

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Kdo se vedno razveseli filanih paprik? 😋👇 Tokrat se jih bodo razveselili tudi vsi, ki ne uživajo mesa, saj je Urška z bloga 220 stopinj poševno pripravila vegetarijansko nedeljsko kosilo, z vegansko mleto. 😉 Kdo bo zdaj še bolj vesel filanih paprik? 🤩 Oglej si video in pripravi to nedeljsko klasiko malo drugače. 💙

👩‍🍳 Priprava:
Najprej v mandljevem napitku, ki ga solimo, skuhamo krompir. Mandljevega napitka damo toliko,
da je krompir pokrit. Kuhan krompir precedimo in tekočino shranimo. Krompir pretlačimo v pire.
Izboljšamo ga s tekočino, ki smo jo shranili, in z olivnim oljem. Dodamo toliko tekočine, da pride
pire lepo sočen in mehak.

Na olivnem olju popražimo mleti veganski nadomestek, dodamo eno omako, svežo baziliko,
koruzo in vse skupaj par minut pokuhamo. Paprike razpolovino, odstranimo seme in jih nadevamo
z vegetarijansko omako, ki smo jo skuhali. V preostanek omake dodamo drugo omako in lončka,
premešamo in po njej razporedimo nadevane paprike. Po vrhu nabrizgamo pire krompir.
Pečemo približno pol ure na 220 stopinj.

Recept in 📸: Urška z bloga 220 stopinj poševno.


#PreprostoZUrško #220stopinjpoševno

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box