Ekspresna pomladna sladica iz starega kruha in borovnic

Sestavine za 4 osebe

  • pol kile starega kruha (kateregakoli)
  • 700g mascarpone kreme ali grškega jogurta
  • 2 pesti zmrznjenih borovnic
  • 2 pesti zmrznjenih jagod
  • žlica cimeta
  • 3 žlice kokosovega sladkorja
  • sveže borovnice

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Star kruh nadrobimo in drobtine na hitro popečemo na vroči ponvi. Odstavimo in primešamo cimet in kokosov sladkor. V eni posodici zmiksamo zmrznjene jagode in mascarpone/jogurt, v drugi pa zmrznjene borovnice in mascarpone/jogurt. Oboje sladkamo s kokosovim sladkorjem (po okusu). V kozarce stresemo najprej mešanico starega kruha s sladkorjem in cimetom, nato plast mascarpone kreme z borovnicami, plast mascarpone kreme z jagodami in na koncu plast bele mascarpone kreme (sladkamo po okusu, lahko zmešamo z malo sladke smetane). Okrasimo s svežim jagodičevjem in meto ter potresemo s še nekaj drobtinami starega kruha s sladkorjem.

Namig: če sladico spravimo v lončke, ki se zapirajo, jo lahko odnesemo tudi na kakšen izlet ali v službo za malico.

Recept je za vas pripravila: Anja Oman (Maminamaza)
http://maminamaza.si/

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box