Ekspresna indijska tikka masala z recikliranim mesom ali ribo

Sestavine za 4 osebe

  • karkoli nam je ostalo mesa ali ribe od kosila, piknika... lahko tudi govedina in piščanec skupaj (jaz sem uporabila ražnjiče, s papriko vred)
  • 200 ml kokosovega mleka ali sladke smetane
  • 200 ml paradižnikove mezge
  • 1 velika čebulo
  • maslo
  • ingver, kumina, koriander, poper, sol
  • tikka masala pasta (lahko jo naredimo tudi sami)
  • riž
  • jogurt

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Čebulo sesekljaš in jo pražiš na bogati žlici masla, dokler ne postane steklena. Posoliš, popopraš in dodaš dve zvrhani žlici Tikka masla paste (ali druge indijske paste/mešanico indijskih začimb). Dobro premešaš. Dodaš ingver, kumino in koriander po okusu (jaz dodam eno žličko vsakega). Preliješ z mlekom/smetano in paradižnikovo pasto. Dodaš 2dcl vode in vse skupaj vreš 5 minut. Dodaš narezane ostanke mesa ali ribe in vreš še 5 minut, da se meso/riba pregreje. Postrežeš z rižem in žlico jogurta.

Recept je za vas pripravila: Anja Oman (Maminamaza)

http://maminamaza.si/

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box