Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Domači mlinci

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g moke
  • 3 rumenjake
  • 2 dl mlačne vode
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Mlince lahko narediš tudi doma. Zanje rabiš približno 30 minut in 5 sestavin!

Najprej ločiš rumenjake in beljake, ki jih lahko prihraniš za kako drugo jed. Vse sestavine dobro zmešaš in oblikuješ v hlebček. Hlebček razrežeš na manjše kose, ki se jih bo dalo razvaljati. Razvaljano testo potem razrežeš na kose, ki so tako veliki kot pol pekača. Pekač prekriješ s peki papirjem, notri položiš testo in ga 10 minut pečeš na 220 °C. Ko so vsi mlinci pečeni jih razlomiš in shraniš.

Oglej si tudi Tomažev recept 


Lokalna posebnost

Veš, da so mlinci preprosta jed, ki jo poznamo samo v Sloveniji in na Hrvaškem? V Sloveniji jih jemo z račko, na Hrvaškem pa s puranom.

Čips

Mlinci niso samo za martinovo, ješ jih lahko tudi kot čips. Pripravi jih po mojem receptu in že v testo vmešaj še kakšna zelišča ali pa semena. Jej jih tako, da jih pomakaš v svojo najljubšo omakico. Meni so najboljši z nacho sirom.

 

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box