Domači čevapčiči

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g telečjih pleč
  • 400 g govejega vratu
  • 200 g ovčjih pleč
  • 100 g zaseke
  • 17 g soli
  • 1,7 g popra

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Navodila za pripravo:

  1. Vso izbrano meso najprej narežemo na enake kose in solimo. Soljeno meso pustimo stati v hladilniku 24 ur.
  2. Naslednji dan kose mesa zmeljemo in začinimo s poprom. Dodamo mu zaseko in celotno zmes gnetemo najmanj 20 minut. Nato maso zopet pustimo stati v hladilniku 24 ur.
  3. Iz mase ustvarimo poljubno velike čevapčiče, ki jih spečemo na rahlo pridušenem ognju. Za popolno pojedino, zraven postrežemo še čebulo, jogurt in lepinjo.

Skrivnost žar legend: česna v maso ne dajemo, saj kot pravi mojstri najboljših čevapčičev, ničesar ne skrivamo!

Ker priprava lastne mase zahteva kar tri dni in včasih žar pojedina ne more tako dolgo čakati, lahko odlične že pripravljene čevapčiče najdete tudi v Lidlovi žar ponudbi.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box