Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Domače oreščkovo mleko

Sestavine za 1 osebo

  • 1 skodelico vode
  • ¼ skodelice oreščkov
  • sol
  • čajno žličko agavinega sirupa

Sestavine za 1 osebo

Priprava

V trgovini lahko kupiš vse sorte mleka. Kravjega, riževega, sojinega, zdaj pa že celo lešnikovo ali mandljevo mleko. Ampak sploh se ti ne sanja, kako otročje lahko ga je narediti doma. To lahko naredi že vsak, ki gre v vrtec!
Izberi oreščke, ki so ti najboljši in jih namoči v skodelico vode. Najboljše je, da jih v vodi pustiš kar celo noč, zjutraj pa vodo oliješ stran. Potem daš namočene oreščke, skodelico sveže vode, ščepec soli in čajno žličko agavinega sirupa v blender in vse skupaj zmešaš, da nastane mleko. V mleku bo najbrž še nekaj koščkov oreščkov, zato mleko prelij čez cedilo, da bo čisto gladko.
Tvoje oreščkovo mleko je lahko v hladilniku 2 do 3 dni, ampak sigurno ti bo tako dobro, da ga bo hitro zmanjkalo.

Oglej si tudi Tomažev recept


 

Veseli orešček

V Iranu ime za pistacijo pomeni “smejoči se orešček”, na Kitajskem pa »veseli orešček«, saj pistacija v lupinici zgleda, kot da se smeji.

Indijski oreščki

Čeprav jim rečemo indijski oreščki, ti oreščki rastejo na drevesu, ki v resnici prihaja iz Brazilije!

 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box