Cvetačni zrezek z gobovo omako

Sestavine za 2 osebi

Sestavine za 2 cvetačna zrezka:

  • 1/2 cvetače
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica limoninega soka
  • ½ žličke timijana
  • ½ žličke čebule v prahu
  • 1 strok česna
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke popra

Sestavine za gobovo omako:

  • 1 žlica olja
  • 250 g gob
  • 1 žlica svežega timijana
  • 2 žlici svežega peteršilja
  • 3 žlice moke
  • 3 dcl jušne osnove (ali vrele vode in zelenjavne kocke)
  • 2 mladi čebulici
  • sol
  • poper
  • ½ žličke limonine lupinice

Sestavine za 2 osebi

Sestavine za 2 cvetačna zrezka:

Sestavine za gobovo omako:

Priprava

Najprej pripravi cvetačne zrezke. Cvetači odstrani zelenje, nato pa jo nareži na štiri kose (kako, si poglej v videu!). Zrezke umij, odcedi in pobriši s kuhinjsko brisačo. Skupaj zmešaj olje, limonin sok, timijan, nariban strok česna, čebulo v prahu, poper in sol in premešaj, nato pa z zmesjo namaži zrezka. Peci približno 30 minut na 200°C, vmes zrezka enkrat previdno obrni. Nato pripravi omako. Na segreto olje vrzi narezano mlado čebulo, nato pa še česen. Ko se mlada čebula zmehča, dodaj gobe in kuhaj, da se zmehčajo, spustijo vodo in da se voda pokuha. Dodaj moko in dobro premešaj. Nato dolij jušno osnovo, dobro premešaj ter dodaj še timijan, peteršilj, limonino lupinico in poper. Kuhaj približno 10 minut, da se omaka zgosti. Na krožnik serviraj zrezek, ga prelij z omako ter potresi s peteršiljem in takoj postrezi.

NASVET
Namesto jušne osnove lahko uporabiš tudi vrelo vodo in zelenjavno kocko.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box