Vse objave avtorja

Sit Fit

Barbara iz "Sit in Fit" v svoji mali kuhinji ustvarja enostavne, predvsem zelenjavne in super okusne jedi za vsak dan

Cvetačni riž z mešano zelenjavo, ingverjem in mlado čebulo

Sestavine za 2 osebi

  • 1 srednje veliko glavico cvetače (približno 400 g)
  • 2 manjša sesekljana stroka česna
  • malo naribanega ingverja (1 cm2)
  • 2 mladi čebulici
  • ½ vrečke oz. 225 g mešane zelenjave
  • sol, poper in (sezamovo) olje

Sestavine za 2 osebi

Priprava

Zelenjavo 6 minut kuhaj v vreli soljeni vodi. Medtem cvetačo nareži na cvetke in jih v multipraktiku zmešaj v rižu podobna zrnca. V večji ponvi segrej 2 žlici olja in na segretem minuto praži sesekljani beli del mladih čebulic. Takoj ko se zmehčajo, a ne obarvajo, dodaj sesekljan česen in nariban ingver, premešaj ter kuhaj minuto, da zadiši. Potem dodaj naribano cvetačo, premešaj ter praži približno 4 minute, da se cvetačna zrnca zmehčajo. K cvetači umešaj kuhano in odcejeno zelenjavo, vse posoli in popopraj, prelij še z eno žlico olja, premešaj ter praži še 2 minuti. Na koncu v zelenjavo umešaj polovico sesekljanih zelenih delov mladih čebulic. Zelenjavo s cvetačo poskusi in dosoli, če je potrebno. Cvetačo odstrani z ognja, okrasi še s preostalo mlado čebulo, malo popopraj in serviraj ter takoj postrezi.

Sit fit nasvet: Jed je najboljša sveža, saj se kasneje (in šele kasneje!) razvije okus po cvetači – prej okusa po cvetači ni. Namesto zadnje žlice olja lahko v cvetačo umešaš 1 žlico sojine omake. Čeprav je najboljše sezamovo olje, lahko uporabiš tudi orehovo, rastlinsko ali oljčno olje. V cvetačni riž lahko umešaš po okusu tudi (razžvrkljano) jajce ali dva. Namesto mešanice zelenjave, ki smo jo uporabili mi, pa lahko uporabiš koruzo, papriko, korenje, brokoli, fižol, šparglje, …

#SitFitPonedeljek#BrezMesniPonedeljek

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box