Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Krepka cvetačna juhica

Sestavine za 4 osebe

  • 1 večjo glavo cvetače
  • 2 večja krompirja
  • 1,5 l jušne osnove
  • olivno olje
  • muškatni orešček
  • peteršilj
  • sol
  • poper

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Cvetača je zelenjava za mrzle dni. Saj ni čudno, če je pa snežno bela! S snežno bele cvetače lahko narediš super juho, ki te v zimskem času pogreje tako kot kakšna mesna enolončnica.

Prvi korak do cvetačne juhice je čiščenje cvetače. Odstranimo ji liste in jo razcvetkamo. To pomeni, da cvetačo narežemo na približno enako velike kose, ki se bodo enakomerno skuhali. Uporabimo pa tudi stebla in liste cvetače, ki jih zrežemo na manjše kose. Zdaj olupimo še krompir in ga zrežemo na kocke, potem pa cvetačo in krompir v jušni osnovi kuhamo 30 minut. Nekje na polovici kuhanja juhico začinimo z muškatnim oreščkom in poprom, solimo pa jo čisto na koncu. Ko je juha kuhana, jo zmiksamo s paličnim mešalnikom, na koncu pa ji dodamo še nasekljan peteršilj.

Ko pojemo prvi krožnik, prosimo za repete 🙂

Oglej si tudi Tomažev recept 


Česen in cvetača ne gresta skupaj…

… Ampak samo na vrtu! Tam cvetača ne mara še čebule, čeprav se v loncu vse prav dobro razumejo.

Sol za piko na i

Če pri kuhanju uporabljaš cvetačo, jo posoli šle čisto na koncu … Vsaj če hočeš, da ostane bele barve. Če jo soliš že med kuhanjem, se bo cvetača namreč obarvala na temno.

Oceni ta recept

Sorodni recepti

Info box