Vse objave avtorja

Tomaž Kavčič

Tomaž Kavčič, znan slovenski kuhar, chef Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) je že svoja otroška leta preživljal v družinski gostilni.

Crudités (surova hrustljava zelenjava) z zeliščnimi omakami

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 rumena paprika
  • stebla rabarbare
  • 1 stebelna zelena
  • 1 koromač
  • 2 kumarici

Za omako:

  • 200 g majoneze
  • žlička sladke paprike
  • vejica timijana
  • 200 g svežega kremnega sira
  • žlica sveže sesekljanega peteršilja
  • žlička posušenih zmletih pekočih feferonov

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za 4 osebe:

Za omako:

Priprava

Hrustljavo zelenjavo operemo in osušimo. Paprike razpolovimo, jim odstranimo semena in jih narežemo na trakove. Korenček olupimo, odrežemo oba konca in zrežemo na trakove. Enako naredimo s kumaricama.

V eno skledico damo majonezo, jo zmešamo s sladko papriko in okrasimo s timijanom.

V drugo skledo damo kremni sir, v katerega zamešamo peteršilj in pekoči feferon. Na koncu še enkrat po vrhu potresemo začimbe, ne da bi jih premešali.

Nasvet

Omako lahko pripravimo tudi iz jogurta (200 gramov), v katerega vmešamo polovico drobno sesekljane rdeče čebule. Ali pa iz kisle smetane, v katero dodamo žličko svežih zelišč in grobo mletih oreščkov.

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Info box