Vse objave avtorja

Ema

Ema je navihana osnovnošolka. Na vsak zakaj najde vsaj en zato, pridobljeno znanje pa pridno zbira v svojih zapiskih kuharskih receptov in trikov.

Čokoladno-vanilijevi polžki

Sestavine za 4 osebe

  • 380 g moke
  • 160 g sladkorja
  • 250 g masla
  • 60 g temne čokolade
  • 2 jajci
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta ali arome
  • pol žličke pecilnega praška
  • sol

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Tile super polžki te kar hipnotizirajo. Najprej z videzom, potem pa še z okusom. Ne reci, da te nisem opozorila!

Sledi mojim navodilom in polžki se ti bodo kmalu topili v ustih. Najprej v eni veliki posodi zmešaš moko, pecilni prašek in sol, v drugi pa z mešalnikom zmešaš sladkor in maslo. Ko se sladkor v maslu stopi, z mešalnikom vmešaš še jajca in vaniljev ekstrakt. Tej mešanici dodaš še mešanico moke, pecilnega praška in soli, ki jo narahlo vmešaš z vilico. Mešanico zdaj razdeliš na 2 dela – prvi, vaniljev del samo do konca zgneteš v testo, v drugo polovico pa vmešaš stopljeno temno čokolado in narediš čokoladno testo. Sedaj si lahko vzameš 30 minut premora, ker mora testo počivati v hladilniku, po 30 minutah pa čokoladno in vaniljevo testo razvaljaš na dva (ali več) enako velika dela, eno plast položiš na drugo in jo zviješ kot štrudelj. Rolico nareži na za mezinec debele kolobarje, jih položi na pekač in 8-10 minut peci na 175 ℃.

 

Oglej si tudi Tomažev recept 


Bela ne-čokolada

Bela ne-čokolada ji rečem zato, ker v beli čokoladi ni niti malo kakavovih zrn iz katerih je narejena prava čokolada. V resnici je narejena iz kokosovega masla! Če ne verjameš, preveri na beli čokoladi v trgovini.

Kako pravilno stopiti čokolado?

Večina receptov za čokoladna peciva pravi, da moramo uporabiti stopljeno čokolado. Najboljši način za topljenje čokolade pa je vodna kopel.

Potrebuješ:
Veliko posodo
Manjšo posodo
Vodo
Temno čokolado

V veliko posodo naliješ vročo vodo, potem pa nanjo postavimo še manjšo posodo, ki se ne sme dotikati vode. Temno čokolado nalomiš na koščke in jo daš v manjšo posodo, potem pa vse skupaj postaviš na majhen ogenj. Ko se bo čokolada začela topiti, jo lahko še malo pomešaš, da se bo topila še hitreje.

Oglej si tudi Tomažev recept 

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box