Vse objave avtorja

Ana Bulat

Ana že vrsto let piše in fotografira izvrstne recepte za Lidlove sladke petke na Facebooku.

Čokoladno makova tortica

Sestavine za 4 osebe

  • premer pekača 20 cm
  • 50 g moke
  • 80 - 90 g mletega maka
  • 3 jajca
  • 70 g sladkorja
  • 6 žlic olja
  • 1 dl vroče vode
  • 1 žlico sladkorja
  • 100 g čokolade
  • 0,5 dl sladke smetane
  • poljubno marmelado

Sestavine za 4 osebe

Priprava

Pekač po dnu obložimo s peki papirjem, po “stenah” pa premažemo z malce olja. Pečico ogrejemo na 175 C. Skupaj zmešamo moko in mak. Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov in polovice sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake, drugo polovico sladkorja in olje penasto stepemo. V rumenjakovo zmes dodajamo moko z makom in beljakov sneg. Zaključimo s snegom in zmes narahlo zmešamo. Vsujemo jo v pekač in poravnamo. Pečemo približno 25 minut. Pečeno ohladimo, vzamemo iz pekača in obrnemo tako, da je dno sedaj na vrhu. Po vrhu prelijemo z vročo vodo v kateri smo raztopili žlico sladkorja in nato premažemo z marmelado. Nad paro v sladko smetano nadrobimo čokolado. Stopimo in prelijemo čez biskvitno tortico. Ohladimo.

Anin nasvet: Vodo lahko nadomestimo tudi z mlekom.

čoko mak1

Oceni ta recept

Dodaj komentar

Sorodni recepti

Info box